IPA logo crest color

International Police Association

Belgian Section

Driekleur België

Tijdschift IPA Limburg

 
 
 
 

Beste collega,

Graag wil I.P.A. provincie Antwerpen u en uw leden uitnodigen voor haar activiteit op zaterdag 11 december 2021: een vuurwapen-workshop. Deze workshops zijn exclusief voorbehouden voor politie, vanwege de specifieke inhoud van deze workshops. 

Had u graag meer geweten of handvuurwapens, schouderwapen of verboden wapens? We hebben hiervoor contact genomen met enkele vuurwapeninstructeurs, waardoor dit kan doorgaan in een heuse schietclub te 2660 Antwerpen-Hoboken, Fort 8, Hoofdfrontweg 3 in de KKPS HOBSOR vzw. Parkeerplaatsen zijn voorzien.

Er zullen 4 verschillende workshops (4x50’) simultaan doorgaan, waarbij na elk ‘lesuur’ geroteerd wordt met een tussenliggende pauze van 10’. De workshops hebben de volgende inhoud:

 • Initiatie in diverse olympische schietdisciplines, sportdisciplines
 • Initiatie diverse handvuurwapens gebruikt in de schietsport en voorkomend in het criminele milieu
 • Initiatie diverse disciplines met het schoudervuurwapen
 • Workshop kennis verboden wapens

Tijdens de wissels tussen de verschillende workshops is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje in de kantine.

De workshops staan onder begeleiding van professionele (politie)mensen die ervaring hebben met de schietsport en de vuurwapens die aanwezig zijn.

Mensen die in bezit zijn van eigen veiligheidsbril en/of oorbeschermers mogen deze zeker meebrengen!

Na afloop van de workshops kan men aansluiten op een barbecue voor de prijs van 15Euro per persoon, waarbij drie stukken vlees, groenten, sauzen, broodjes inbegrepen zijn. Men dient zich hiervoor in te schrijven. Bij minder dan 10 inschrijvingen gaat deze barbecue NIET door. 

We kunnen deze workshops aanbieden voor 55€ (I.P.A. leden) en 60€ (niet-leden). Dit inschrijvingsgeld dient voor het gebruik van de schietstanden, de verplichte dagpas, het gebruik van de vuurwapens en het verbruik van de munitie.

Verplichte documenten mee te brengen naar de club

 • Identiteitskaart.
 • Uittreksel strafregister artikel 596.1-5A (<3maand) -> dit kan heel gemakkelijk via het E-loket van uw gemeente verkregen worden; u krijgt dat in uw mailbox in PDF. (-> dit is een vereiste vanwege het reglement van de schietclub)
 • Covid Safe Ticket

Graag ter plaatse aanwezig zijn ten laatste om 13u30’ om de bovenstaande formaliteiten te voldoen. Om 14u00’ starten de workshops, met voorzien einde omstreeks 18u00’, waarna kan worden gebarbecued.

Hopelijk zien we u daar; het belooft een zeer leuke activiteit te worden, met de mogelijkheid tot napraten bij de barbecue en zo ook collega’s van andere zones te ontmoeten. 

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – ten laatste op 06-12-2021.

Uw inschrijving is enkel voldaan na betaling op rekeningnummer BE86 0682 2852 4650 van I.P.A. Provincie Antwerpen met vermelding van de workshop (al dan niet met BBQ) en uw naam (plus lidnummer voor leden).

 

Verspreid dit gerust onder uw ambtscollega’s die mogelijk geen lid zijn van I.P.A., ze zijn zeer welkom!

 

Met vriendelijke groeten,

Servo per Amikeco,

Carine PIETERS

Voorzitter/Président/Präsident/President

I.P.A. Antwerpen

Ondersteuning van de personeelsleden,
getroffen door de watersnood van de zomer 2021
 

 

U werd misschien getroffen door de watersnood van de voorbije dagen ( materieel, financieel, emotioneel,…).
 
Tijdens deze moeilijke situatie blijft de Sociale Dienst aan uw zijde.
 
Onze psychosociale hulpverleners blijven ter beschikking voor u en uw gezin. Zij bieden een gepersonaliseerde begeleiding (psychosociaal, therapeutisch, juridisch, administratief, financieel, informatie,…) aan met respect voor uw beslissingen. De hulp is steeds vertrouwelijk en neutraal. Wat uw vraag ook is, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We bekijken samen de situatie om zo de best mogelijke oplossing te vinden.
 
Om ons te contacteren, kan u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met de hulpverlener van uw provincie :
 
 • Provincie West-Vlaanderen : Annelies Govaert, 0478/805 585
 • Provincie Oost-Vlaanderen : Tina Woods, 0479/575 612
 • Provincie Antwerpen : Caroline De Block, 0478/801 563
 • Brussel en de provincie Vlaams-Brabant : Elke Anthoon, 0478/805 290 en Liesbeth Hoylaerts, 0470/999 366
 • Provincie Limburg : Serge Lefever, 0479/752 833
 
 
 
 • Brussel en de provincie Waals-Brabant : Lan Phan, 0479/575 607
 • Provincie Luik : Catherine Degeye, 0479/575 608
 • Provincies Namen, Luxemburg en Henegouwen ( postcodes 6000) : Christine Pigeon, 0471/710 139 en Yesim Kocak, 0471/710 139
 • Provincie Henegouwen (postcodes 7000) : Sophie Ancora, 0492/142 067
 
 • Directie : Annabelle Collard, 0499/ 807 200, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste vrienden,

In bijlage vindt U het programma van twee reizen georganiseerd door IPA LUIK.

De eerste in Cuba vanaf 11 tot 22 november 2021 (reis meerdere malen uitgesteld vanwege COVID-19)

De tweede in Jordanië en Israël vanaf 14 (of 16) tot 25 (of 27) mei 2022.

Er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar voor beide reizen.

Uitleg ter plaats door gidsen in het Frans maar ik ben ervan overtuigd dat veel Nederlandstalige vrienden Frans goed begrijpen. 

Wat de reis naar Jordanië-Israël betreft, zullen wij een aparte groep met gids in het Nederlands vormen als het aantal Nederlandstalige deelnemers groter is dan 20.

De gidsen spreken ook Engels.

Mag ik U vragen deze programma’s aan uw leden en sympathisanten over te maken ?

Dank bij voorbaat.

Met vriendelijke groeten

André NICOLAS

Voorzitter IPA LUIK